Korupaja Hopeakuu

Korupaja Hopeakuu on Sastamalan Mouhijärvellä vuodesta 2012 lähtien toiminut yhden naisen yritys. Hopeakuun pajatilat sijaitsevat maaseudun rauhassa, ja ovat 90 % ajasta luovan kaaoksen vallassa. Pajan ovet avaan vieraille erilaisten tapahtumien yhteydessä, tai sopimuksen mukaan. Lisäksi minut tavoittaa silloin tällöin myös erilaisista tapahtumista, kuten markkinoilta tai messuilta.

Korupajan valikoimiin kuuluvat käsintehdyt, yksilölliset korut. Korujen materiaaleina käytän useimmiten aitoa hopeaa tai kuparia sekä korukiviä, mutta suhtaudun myös muihin materiaaleihin ennakkoluulottomasti. Työssäni annan usein luovuuden viedä mennessään, enkä sen takia halua liikaa sitoutua vain tiettyihin materiaaleihin.

Käsityöläinen ja taiteilija

Olen koulutukseltani kultasepänalan artesaani, opintoni suoritin Tyrvään käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksessa Sastamalassa (valm. 2009). Kultasepänalan perinteet ovat Suomessa pitkät, ja monet yhä nykyään käytössä olevat tekniikat ovat samoja, joita on käytetty jo satoja vuosia. Vaikka koruala monien muiden kädentaidon alojen tavoin on viime aikoina 3D-tulostuksen ja muiden automaatiotekniikoiden ansiosta kokenut mullistuksia, itse arvostan edelleen sitä yhteyttä, joka kädentaitajan ja hänen käyttämiensä materiaalien välillä on. Uskon, että käsityöllä ja käsintehdyllä korulla on paikkansa myös tällä vuosituhannella.

Korujen valmistamisen ohella intohimonani on myös kuvallisemman taiteen tekeminen. Olen piirtänyt ja maalannut koko ikäni siitä asti, kun opin pitämään kynää kädessäni. Kuvataiteen keinoin tuon esille hiukan erilaista luovuutta kuin korutaiteessa, mutta koen, että taide ja käsityö tukevat toisiaan mainiosti.

Myyn taiteellisia tuotoksiani ja jatkossa enenevissä määrin myös niiden pohjalta teettämiäni painotuotteita myös Korupaja Hopeakuu-yritykseni alaisena, mutta selkeyden vuoksi olen omistanut kuvataiteelleni täysin erillisen nettisivuston, jonka löydät osoitteesta pienetsiivet.com.

Kysy lisää!

Yritän tälle sivustolle saada mahdollisimman kattavasti tietoa koruistani, mutta ehkä jokin asia jäi mietityttämään. Jos haluat kysellä lisää, ota yhteyttä sähköpostilla tai Facebookin kautta – tai kasvotusten siellä, missä korujeni kanssa satun esiintymään.

Jos olet tapahtumanjärjestäjä, ota mieluusti yhteyttä ja tarjoa myyntipaikkaa yritykselleni tapahtumassasi!

Terveisin, Leena

Leave a comment