Olen viettänyt koko päivän uuden verkkokauppaohjelmistoni parissa sillä tuloksella, etten ole saanut mitään järkevää aikaiseksi. Innokkaana aloittamaan kaupustelun halusin tietysti lisätä kauppaan tuotteita niin nopeasti kuin mahdollista. Olisi pitänyt muistaa, että hiljaa hyvä tulee…

Ainakin opin sen, että yksi loisteputkivalo ei riitä värikkäiden korujen makrokuvaukseen sisätiloissa. Näpsin pari tuntia valokuvia tähänastisesta korutuotannostani, ja kun viimein (kameran akun tyhjennyttyä) aloin editoida kuvia, sain huomata, että valo ei ollutkaan riittänyt. Vaikka Photoshop on hyvä ohjelma, sekään ei onnistunut tuomaan korujani päivänvaloon.

Aina voisi tietysti mennä ulos kuvaamaan, mutta suhjuinen keli ja harmaa taivas eivät oikein houkuta mukavuudenhaluista sisätyöläistä. Vaikka valo ulkona ehkä riittäisi kameralleni, se ei tänään riitä allekirjoittaneelle. Täytynee unohtaa verkkokaupan täyttäminen toviksi ja jatkaa varsinaisten nettisivujen parissa pakertamista.

Korukuvat eivät ottaneet onnistuakseen, mutta tässä pari kuvaa eiliseltä, jolloin valo oli hitusen parempi:

Ensin Talvi-rannekoru, joka pääsi otsakepalkkiinkin kauniiden sävyjensä ansiosta:

Talvi-rannekoru

Lasia, kristallia ja hopeaa sisältävä killutinrannekoru

Ja sitten amatsoniittia, hopeaa ja lumikvartsia sisältävä raikas Kaste-rannekoru:

Kaste-rannekoru

Amatsoniittia, lumikvartsia ja hopeaa sisältävä rannekoru.

2 Comments

  1. Millä kameralla kuvailet? Itselläni tuo yksi valonlähde ja photoshop riittävät ihan hyviin tuloksiin, vaikka muuten valoa ei juuri olisikaan. Muistan kyllä alkuun, kuinka tuskailin valon riittävyyden kanssa, mutta kyllä tuon photoshopin avulla saa usein huonommistakin valoista taiteiltua ihan kelpo kuvan kohtuu vähällä vaivalla. Riippuu tietysti kuinka tumma kuva alunperin on, mutta esim tuo alempi kuvasi on mielestäni ihan korjattavissa fotarilla.

    Tsemppiä kuvailuihin ja onnea yrittäjyyteen! 🙂

    • Kuvaan sony alpha 200:lla. Nuo kuvat on oikeastaan jo korjattu photoshopilla, jos yhtään enää muokkaa, kuva alkaa näyttää luonnottomalta ja ylivalottuneelta. Ja pahin ongelma on, että värit muuttuvat joksikin muuksi kuin mitä ne ovat.

Comments are closed.