Jouluun on ainakin minulla aina kuulunut jonkinlainen hyväntekeväisyys. Jonakin vuonna se on tarkoittanut muutamaa kolikkoa Joulupata-keräykseen, joskus aineettoman lahjan antamista henkilölle, jolla on jo kaikkea. Tänä vuonna tuntuu, että avuntarpeessa on enemmän ihmisiä ympäri maailman kuin pitkiin aikoihin.

Vaikka olen yksityishenkilönä pieniä lahjoituksia tehnyt, Korupaja Hopeakuun asemassa en ole tähän asti osannut lahjoituksia tehdä. Aina silloin tällöin olen lahjoittanut tuotteita eläinsuojelutyön hyväksi järjestettyihin huutokauppoihin, se on vähintä, mitä voin kaikkien luontokappaleiden ystävänä tehdä. Tänä vuonna halusin kuitenkin tehdä vähän enemmän, ja siksi nyt kirjoitan tätä blogikirjoitusta.

Sota Ukrainassa on koskettanut kaikkia. Juuri nyt, kun täällä koto-Suomessa varustaudutaan jouluun ja jännitetään, tuoko sähköpula lyhyitä sähkökatkoja osaksi uutta normaalia, Ukrainassa yritetään selvitä kylmästä talvesta pommiuhkien keskellä, ilman puhdasta vettä, sähköä ja turvallisuutta. Toinen kahdesta tänä jouluna valitsemastani tukikohteesta on Unicefin työ Ukrainan lasten auttamiseksi. Voit tukea kampanjaa esimerkiksi täällä.

Halusin tukea myös vähän toisenlaista järjestöä, nimittäin yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon asialla toimivaa Seta ry:tä. Liian monta kertaa tänäkin vuonna sateenkaarikansaan kohdistuneet viharikokset eri puolilla maailmaa ovat nousseet otsikoihin. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat uhattuina myös Ukrainan sodassa, koska Venäjän hallinto on vahvasti vastaan vähemmistöjen yhdenvertaisia oikeuksia. Toisaalta, tänäkin jouluna monelle sateenkaarinuorelle tai -aikuisellekin, osallistuminen sukujouluun voi tarkoittaa todellisen identiteetin salaamista, vaikka jokaisella meistä on oikeus tulla hyväksytyksi sellaisena kuin olemme. Setan toimintaa voit tukea suoraan Setan nettisivun kautta tai Facebookissa Korupaja Hopeakuun käynnistämän kampanjan kautta.

Korupaja Hopeakuu haluaa kannustaa kaikkia tekemään lahjoituksen. Jos teet lahjoituksen kummalle tahansa järjestölle, saat pajaputiikista pienen kiitoslahjan Hopeakuun puolesta. Lahjoja on rajallinen määrä, mutta teen niitä tarpeen mukaan lisää. Pääasia on, että tuemme toisiamme.

Kiitoksena lahjoituksestasi voit noutaa pajaputiikista kuvanmukaisen tarran tai killuttimen, jonka voit laittaa vaikka laukun vetoketjuun.